Takıların Kıyafet Ve Renkler İle Kombini

heading_title

Altın, Pırlanta ve Gümüş Takıları Nasıl Kullanabiliriz?


Moda;  renkleri, kıyafet ve mücevherlerinizde nasıl kullandığınızla ilgilidir. Giyeceğiniz kıyafet, cilt tonunuz, ten renginiz, makyajınızı göz önünde bulundurarak kıyafetinizin ana rengini belirleyebilirsiniz. Örneğin, sarı bluz altına gri pantolon giyiyorsanız ana renginiz sarıdır.


Altın; mücevherler içinde güzelliği ve çok yönlü kullanımı ile en çok tercih edilendir. Saf altın 24 ayardır. Altın takı denildiğinde ilk akla gelen sarı altındır oysa zanaatkârlar yüzyıllardır farklı renklerde altınlar yaratabiliyorlar. Beyaz altın, rose altın ve hatta yeşil altından yeni ve eski birçok tasarım bulabilirsiniz.


Altın takıların kıyafet ve renkler ile kombini;


Siyah tek renk kıyafetlerle altının zıtlığı çok güçlü bir ikilidir.

Zümrüt yeşilinin hareketli bir renk oluşu ve altın takının ışıltısı ilgi çeken ve beğenilen kombinler arasındadır.

Gümüş renk her ne kadar farklı bir metali çağrıştırsa da bu ikilinin kombininde kesinlikle yanlış bir şey yoktur aksine bu renkleri bir arada kullanıyor olmanız cesaretinizi gösterecektir.

Altın takınızı altın renkli kıyafetlerinizle de giyebilirsiniz. Tek renk giyinmek temizlik ve bütünlük olarak iyi bir tercihtir. Ayrıca altın renk üzerine altın takı takmanın lüks bir yanı vardır.

Kırmızı, genelde bu renk gümüş takılarla tercih edilse de, kıyafetinize uygun toplanmış saç modelinizi, bir çift havalı altın küpe kıyafetiniz tamamlar.

Altını en iyi şekilde kullanmak istiyorsanız onu görünümünüzün odak noktası haline getirin. Altın bir gerdanlık takacaksanız kıyafetinizin sade ve altın takınızı ön plana çıkaran renkler olmasını tercih edin. Takılarınızla etki yaratmanın bir yolu da kendinize yakışır bir ifade parçası seçmektir. Cesur, kalın ve abartılı altın yüzükler her kıyafete uyumlu olduğundan en çok tercih edilen mücevherlerdendir.


Ayrıca altın broşlar da kıyafetinizi tamamlayan takılardandır. Askısız kıyafetinizin üstüne bir yığın altın bilezik takabilirsiniz. 


Desenli kıyafetler veya eşarplar, odağı altın takılarınızdan uzaklaştırır.

Pırlanta; en çok bilinen ve tercih edilen değerli bir taştır. Antik çağlardan beri süs eşyası olarak kullanılmıştır. Doğru şekilde kullanıldığı takdirde gerçekten öne çıkmanızı sağlar.


Pırlanta takıların kıyafet ve renkler ile kombini;


Kıyafetiniz saten veya ipek ise pırlanta takınızın rengini soğuk tonlardan tercih ediniz.

Resmi toplantılar pırlanta takı için harika bir fırsat ve muhafazakâr kıyafetinizi tamamlamak için yeterlidir.

Damla pırlanta küpe takacaksanız yakasız elbise tercih edin ve kolye takmayın. Dikkatlerin küpede odaklanması için saçlarınızı geriye toplayın. Siyah uzun sade elbise ile kombin edebilirsiniz.

Pırlanta kolyelerinizi sade bir elbiseyle kombin etmek isterseniz kolyenizin ne çok kısa ne de çok uzun olmamasına dikkat edin. Aksi takdirde dengesiz görünebilir.

Beyaz elbise üzerine pırlanta takı canlı bir görünüm yaratır. Bu görünümü basit, pırlanta bileklik, kolye, küpe veya yüzük ile eşleştirebilirsiniz.

Toprak rengi elbisenizle pırlanta takılarınızı kombin yapabilirsiniz. Bu tarz size özgünlük katacaktır. 

Pantolon üstüne giyeceğiniz şık bir bluzla pırlanta yüzük ve bilezikle şıklığınızı tamamlayabilirsiniz.

Kırmızı tonda ki elbisenizle siyah veya beyaz pırlanta takınızı rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Siyah veya yeşil tonlarda ki yakasız elbisenizde pırlanta gerdanlık size ışıltı katacaktır.

Pastel tonlarında ki kıyafetlerde mutlaka renkli pırlanta takılarınızı kullanmanız gereklidir. 


Gümüş; parlak, beyaz değerli ve ışığı çok iyi yansıtan bir elementtir. Kütahya ya bağlı gümüş köy de üretimi yapılmaktadır. Gümüş takılar kadınlar ve erkekler tarafından en çok tercih edilen takı çeşididir.


Gümüş takıların kıyafet ve renkler ile kombini;


Siyah gümüş takılar için en uygun renktir. Kumaşın koyu rengi gümüş takınızın daha iyi parlamasını sağlar. Özellikle daha ince, gümüş kolye veya bilezik ve yüzükler her iki şekilde de takılarınızı ön plana çıkarır.

Mavi, lacivert, bordo, mor ve yeşil renkli kıyafetlerinizle de göze hoş görünen kombinler elde edebilirsiniz. Bu renklerden biri ile uzun gümüş kolye tüm dikkatleri üzerinize çekecek ve size istediğiniz görünümü vererek sizi tamamlayacaktır.

Pastel tonları - lila, açık yeşil, açık mavi ve açık pembe - gümüş takılarınızın soluk görünmesine neden olur ve bu tonlarda giyinmeye karar verirseniz gümüş takılardan uzak durmalısınız.

Gümüş takı, asla yoğun desenli kıyafetler ile kullanılmaz. Çünkü yoğun desenlerde gümüş takılar görünmez olacaktır.

Gümüş takılar günlük kıyafetinizle  – kot pantolon ve tişört - beraber kullanacağınız ince zincirli gümüş bir kolye ile rahatlıkla kullanabilirsiniz. Daha kalın ve taşlarla işlenmiş takılar daha çok gece kullanılan ve kişiye daha şık görünüm verecek tarzdadır.

Gümüş bileklik ve bileziklerinden yapılan kombinler onu seçen kişiye hoş bir hava katacaktır.

Artık altın ve gümüş takılarınızı karıştırarak bir arada kullanabilirsiniz. Nihayetinde seçtiğiniz metaller ve renkler tamamen kişisel tercihinize ve estetik anlayışınıza bağlıdır.

Gümüş takılarınızı öne çıkarmak istiyorsanız mutlaka takınızın zıt renklerinde ki kıyafetleri tercih etmelisiniz.

Benzer Gönderiler

Pırlanta Nasıl Olmalı?

Pırlanta Nasıl Olmalı?

Şekli Ne Olursa Olsun Her Pırlanta Parlaklığını Ve Işıltısını Kesimden Ve Ciladan Alır. 'Faset' Adı Verilen Yüzeylerin Kesimi, Açısı Ve Karşılıklı Olarak Simetrisinde Mükemmellik, Maksimum Düzeyde Işığın Üstten Giren, Yayılma Ve Yansıma Yoluyla Tekrar Üstten Çıkmasını Sağlar.

Mücevher Bakımı

Mücevher Bakımı

Pırlantalar En Sert Maden Olsalar Da, Her Zaman En Güzel Şekilde Görünmelerini Sağlamak, Değer Kaybı Veya Zarardan Koruyabilmek Için Pırlantalara Özel Bakım Yapılması Gerekmektedir. Doğada, Bir Elmasın Kristalleşmesi Için Milyonlarca Yıllık Isı Ve Basınç Gerekir. 

Pırlanta Nedir? Pırlanta Takıların Önemi

Pırlanta Nedir? Pırlanta Takıların Önemi

Pırlanta nedir sorusu, özellikle bu takıyı ve değerini öğrenmek isteyenlerin sıklıkla dile getirdiği bir konudur. Pırlanta, elmasın özel kesim biçimidir.